Vinařské oblasti Jihoafrické republiky se nachází mezi 31. až 34. stupněm jižní zeměpisné šířky. Jihoafrická republika je devátým největším světovým producentem vína, s roční produkcí šesti set milionů litrů vína a celkovým podílem 3,1 % světové produkce. Jihoafrická republika je módní a krásnou vinařskou zemí s velmi kvalitními místními víny. Vinohradnictví v Jihoafrické republice je stále na vzestupu. Na vinicích Jihoafrické republiky nalezneme stejný poměr bílých a modrých odrůd vinné révy.

Jihoafrická republika má vlastní místní vyhlášenou červenou odrůdu Pinotage. Hlavní vinařské oblasti Jihoafrické republiky jsou Stellenbosch, Paarl, Constantia, Robertson, Swartland, Worcester, Durbanville a Tulbagh. Většina vinic je vysázena v okolí Kapského Města a dále v pásu východo-západním směrem. Většina místních vinic je ovlivněna Atlantským a Indickým oceánem, proto jsou převážně umístěny v údolích mezi horami. Klima v Jihoafrické republice je středomořské, s teplými a suchými léty a dešťovými srážkami během mírné zimy. Toto příznivé klima a rozmanité půdy dávají místním vínům osobitý charakter.

K hlavním pěstovaným odrůdám v Jihoafrické republice patří Chenin Black, Souvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Shiraz, Pinot Noir a Pinotage.

Zobrazuji všechny 4 výsledky

DELHEIM – CHENIN BLANC WILD FERMENT 2018

490  vč. DPH
Úžasná složitost díky přirozenému kvašení. To je přesně to, co odlišuje tento Delheim Wild Ferment Chenin Blanc  a dělá ho to tak zvláštním. Dva bloky, konkrétně Ou Jong Steen a Bobbejaan na různých půdách a v nadmořských výškách. Ou Jong Steen byl sklizen v časných ranních hodinách ve dnech 27. a 28. ledna 2016, poté byl Bobbejaan sklizen o jedenáct dní později.

FRANSCHHOEK CELLAR – CHENIN BLANC „LA COTTE MILL“ 2018

225  vč. DPH
V bohaté ovocnosti tohoto vína najdete vůně ananasu, masité broskve, nektarinky, podporované řadou jasných citrusových a tropických plodů které kvetou.

DELHEIM – CHENIN BLANC 2021

259  vč. DPH
Hrozny  jsou ručně chystány brzy ráno, aby se využilo chladných teplot a zachovala se čerstvá tropická chuť. Po následné maceraci za studena je víno fermentováno v ocelových nádržích a expandováno po dobu 3 měsíců „sur lie“. Výsledkem je fantastická alternativa k Sauvignon Blanc, která s nádechem smetany nabízí skvělé kombinace mnoha jídel.