Novinky

Světový den Malbecu

Světový den Malbecu

Malbec World Day

Dne 17. dubna letošního roku se pojedenácté v historii slaví Světový den Malbecu – „Malbec World Day“.  Oslavu se rozhodla uspořádat argentinská asociace vinařů “Wines of Argentina” na počest nejslavnější odrůdy své země. Argentina je největším producentem Malbecu na světě a Malbec se stal národní odrůdou, která je pěstována ve všech vinařských oblastech země. Dnem oslav byl zvolen 17. duben, který by se časem měl stát mezi vinaři po celém světě tradičním datem spojeným s touto odrůdou.
Z Francie dovezl Malbec do Argentiny Michel Aimé Pouget, agronom, kterého najal Domingo Faustino Sarmiento, aby vedl statek Quinta Normal de Mendoza. Pouget přijel do Mendozy v roce 1853 ve věku 32 let a ujal se vedení statku. Z Francie s sebou přivezl rostliny, semena a různé odrůdy vinné révy, jako Cabernet Sauvignon, Pinot Noir ale i Malbec. Když bychom trochu pátrali v historii založení statku, narazíme na slavnostní den, kdy guvernér regionu Padro Pascual Segura předložil návrh zákona k založení zemědělské školy se statkem. Bylo to přesně 17. dubna 1853. Díky tomu bylo datum, které spojuje všechny milovníky tohoto rudého moku rázem jednoduché stanovit.
instagram-SBW2

Významný den si žádá speciání balíček

Malbec je uznávaný evropskými znalci, zvláště anglickými a francouzskými. Je to odrůda červeného vína, kterou najdete na vysokých příčkách různých soutěží a ocenění. Pochází původně z francouzského Bordeaux, kde ji však později nahradili Merlotem. Ve Francii ji dnes najdete ve větším množství pouze v oblasti Cahors, kde se z ní vyrábí tamní slavná „černá vína“.

Malbec se však postupem času rozšířil do dalších vinařských zemí světa a našel nový domov. Tím se mu stala Argentina a je dnes v podstatě synonymem pro argentinské víno. Oslava a prezentace nejznámějšího argentinského vína bude probíhat v mnoha zemích a městech světa.

Zvýhodněné balíčky
s víny Malbec
K tomuto dni argentinského vína vám představujeme speciální nabídku vín odrůdy Malbec. Jde o balíček, který jsme pro vás speciálně sestavili a vy si jej můžete vychutnat v akci.

instagram-SBW

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *