Tradice tohoto vinařství spadá až do roku 1978, ale samotná společnost Saint Clair byla založena Nealem a Judy Ibbotsonovými až v roce 1994 v severní oblasti jižního ostrova Nového Zélandu.

Réva je pěstována ve třech významných lokalitách – Rapaura, Awatere a Okama. Vinařství Saint Clair je rodinným podnikem, v němž pracují spolu rodiče i jejich potomci – syn Tony a dcery Sarina a Julie.

K úspěchu opakovaně oceňovaných vín pomáhají příznivé půdní a klimatické podmínky vinařských poloh Marlborough a hlavně špičkový tým technologů v čele s Mattem Thomsonem.

V roce 2005 byla společnost Saint Clair Family Estate na mezinárodní soutěži „International Wine and Spirit Competition“ zvolena nejlepším vinařstvím Nového Zélandu. Posláním společnosti je vytvořit prvotřídní vína, která překračují všechna očekávání svých zákazníků.

Zobrazuji všechny 4 výsledky

SAINT CLAIR – BISHOP’S LEAP SAUVIGNON BLANC 2021

270  vč. DPH
Sauvignon Blanc  s vynikající ovocnou chutí mučenky a černého rybízu.  Jiskrné, svěží a nesmírně atraktivní víno za vynikající cenu z oblasti Marlborough, která je proslulá produkcí nejkvalitnější odrůdy Sauvignon Blanc na Novém Zélandu.  

SAINT CLAIR – VICAR’S CHOICE SAUVIGNON BLANC BRIGHT LIGHT ROSÉ 2020

320  vč. DPH
Osvěžující růžové víno, vykazující chuť zralých  brusinek a opojné vůně mučenky, na jehož výrobě se podílel světově uznávaný vinař Matt Thomson.  

SAINT CLAIR – VICAR’S CHOICE BRIGHT LIGHT SAUVIGNON BLANC 2019

320  vč. DPH
„Lehčí“ způsob, jak si vychutnat intenzitu a chuť Marlborough Sauvignon Blanc. Toto víno je svěží, čisté, tropické a šťavnaté, s nižším obsahem alkoholu.
 

SAINT CLAIR – BISHOP’S LEAP PINOT NOIR 2020

340  vč. DPH
Pinot Noir z oblasti Marlborough, s vůni malin a černého rybízu, který se výborně hodí k zvěřině a  jehněčímu masu.