SAINT CLAIR – BISHOP’S LEAP SAUVIGNON BLANC 2021
SAINT CLAIR – MARLBOROUGH ORIGIN SAUVIGNON BLANC 2020
SAINT CLAIR – VICAR’S CHOICE SAUVIGNON BLANC BUBBLES 2022
SAINT CLAIR – VICAR’S CHOICE SAUVIGNON BLANC 2019
DOMANE WACHAU – GRÜNER VELTLINER FEDERSPIEL RIED KAISERBERG 2020
MAORI BAY PINOT GRIGIO
Paradiso – Posta Piana Fiano/Greco 2021
Po druhé světové válce v padesátých letech minulého století byla v jižní Itálii mezi zemědělci velká chudoba. Dědeček Angelo Paradiso, jeden z mnoha farmářů v Apulii, se v té době rozhodl hledat útočiště ve vinařství a v roce 1954 postavil vinařství Cantine Paradiso. Dnes je Cantine Paradiso vinařství, které je známé především díky svým velkorysým červeným vínům z Primitiva, Negroamaro a Nero di Troia. Jejich nejlepší víno je vyrobeno ze 100% Primitiva a je pojmenováno po roce svého založení: 1954.
Torrent Bay – SAUVIGNON BLANC 2019
Vinařství Torrent Bay je projektem zaměřeným na produkci krásných, šťavnatých a svěžích vín, typických pro Nový Zéland. Ve vínech najdeme typické florální, herbální i exoticky ovocné aroma a chutě, které jsou nezaměnitelné s jinými ve světě. Vinice se rozprostírají v regionu Motueka. Pokud máte chuť na typické novozélandské vína, volba je jasná.
DELHEIM – PINOTAGE ROSE 2021
DOMANE WACHAU – GRÜNER VELTLINER FEDERSPIEL RIED KOLLMITZ 2020
STEENBERG – SPHYNX CHARDONNAY 2021
STEENBERG – SPARKLING SAUVIGNON BLANC NV
BARDOS RUEDA VERDEJO 2022
-
V roce 1999 se José Miguel Arambarri z La Rioja rozhodl obnovit podnikání svých předků a zasadit svou první vinici. Netrvalo dlouho a byly přidány další vinice a usedlosti ve spolupráci s jeho syny José Miguel a Ricardo. Jejich cíl byl jasný: inovovat španělský trh s vínem. Vintae, začínající jako skromné rodinné vinařství v Rioji, se za poslední desetiletí vyvinula na jednoho z nejdynamičtějších výrobců ve více regionech ve Španělsku pod vedením bratrů Ricarda a Josého Miguela Arambarriho. Společnost nyní vyrábí 12 sortimentů vín z celého Španělska a vlastní tři vinařství.
NUBE de LEZA GARCIA RIOJA SAUVIGNON BLANC 2020
NUBE de LEZA GARCIA RIOJA TEMPRANILLO BLANCO 2020
NUBE de LEZA GARCIA RIOJA TEMPRANILLO 2020
NUBE de LEZA GARCIA RIOJA MATURANA TINTA 2020
Oproti známému Tempranillu je Maturana Tinta kořenitější.
NUBE je novinka z našeho oblíbeného vinařství Leza García. Vyrobili totiž Rioju trochu jinak. Vzali 100 % odrůdy Maturana Tinta a víno udělali tak, aby se hezky pilo kdykoliv. Je příjemně lehké s ne tak tvrdámi tříslovinami. Víno je velmi mladé, v ročníku 2020 a už teď se pije krásně.
Curatolo Arini – Borgo Selene Rosato 2020
Po vzpouře italského generála Garibaldiho proti francouzské dynastii Bourbonů v roce 1860 se místní sicilská ekonomika rychle rozběhla. V této době nechal Vito Curatolo Arini postavit vinařství pro své vinice, jejichž hrozny do té doby dodával družstvům. Vitovým snem bylo vyrábět ve své rodné vesnici Marsala prémiová vína, která by byla uznávána po celém světě. Toho částečně dosáhl Angličan John Woodhouse, který dříve vynalezl alkoholizované víno Marsala, aby jej bylo možné dopravit do Anglie. Dnes je Curatolo Arini považován za nejlepšího výrobce obohacených vín z Marsaly. Jeho vína jsou v nabídce v mnoha hvězdných restaurací.
DOMANE WACHAU – GRÜNER VELTLINER FEDERSPIEL TERRASSEN 2020
PFAFFL – GEMISCHTER SATZ HARMONY 2021
Víno se pěstuje na 110-ti hektarech rodinného vinařství poblíž vesnice Stetten u Vídně. Víno je pěstováno v pískovcové půdě a díky tomu má svou charakteristickou chuť. Okolí vinic se nachází v zelené oblasti a díky tomu je dostatek vláhy i v období sucha pro pěstování vína.
Gemischter Satz byl kdysi široce rozšířen. Bylo běžnou praxí pěstovat společně několik odrůd vinné révy na jedné vinici, aby se snížilo riziko zničení úrody. Gemischter Satz se zaměřením na jednotlivá odrůdová vína bohužel ztratila v určité době význam. Nyní prožívá oživení díky jedinečnému charakteru, kterého mohou dosáhnout pouze tato vína.
BODEGAS TRAPICHE – MELODIAS CHARDONNAY 2019
Chardonnay hrozny pocházejí z vybraných vinic Las Palmas v Cruz de Piedra, Santa Rosa a z dalších vinic v provincii Mendoza. Půda je písečná a je napojena vodou z Andů.
Hrozny jsou uvolněny z kmene, jednohodinová fermentace moštu při teplotě 5 ° C. 12-denní fermentace v nádržích z nerezavějící oceli při kontrolované teplotě.